Projecten Concepten

Alkmaar, Edisonweg

Achtergrond:
Het bestaande gebouw ligt op een belangrijke zichtlocatie in Alkmaar. Op dit moment profiteren niet alle ondernemingen van deze unieke locatie. Momenteel straalt het gebouw geslotenheid uit en kun je spreken van een Single Tenant complex.

Nieuwe situatie:

Het gebouw wordt gerevitaliseerd en omgebouwd van een single tenant use naar een multi tenant use. Behalve Bruynzeel, Carglass en Rexel zullen ook andere ondernemers hier hun weg vinden: er worden behalve vaste locaties ook bijzonder fraai vormgegeven units geplaats.

Kantoorboxen worden toegevoegd om de gevel aan de Nieuwe Schermerweg te openen.

De gevel van Rexel wordt geopend ter plaatse van de Edisonweg.

Het gedeelte van Carglass wordt sterk benadrukt om het bedrijf een sterkere identiteit te verschaffen en het gebouw ook hier te openen.

Uitgangspunten:
Het gedeelte dat Carglass huurt krijgt extra verdiepingen met kantoren, waardoor een duidelijke tweede kop ontstaat. Eventuele extra verdiepingen kunnen aan een andere partij worden verhuurd.

Carglass heeft de ambitie in een energieneutraal gebouw te werken.

De hallen met afgesloten koppen aan de Nieuwe Schermerweg moeten een open gezicht krijgen. 

De hallen krijgen flexibel in te delen ruimten waar kleinere huurders opslag en eventueel een klein kantoor kunnen huren.

De uitstraling van de hallen wordt opener en eigentijdser, ook het gedeelte aan de Edisonweg tussen Carglass en Bruynzeel.

Adres:
Edisonweg, Alkmaar

opdrachtgevers:
CONVERSE Development corporation
VAN DER VORM vastgoed
GEURT HOLDIJK | Architecture
CARGLASS
REXEL
BRUYNZEEL

download pdf
Edisonweg Carglass HQ Carglass binnenzijde Impressie voorgevels Units Zijaanzicht impressie