IKEA tekent koopcontract voor een nieuwe vestiging te Zaanstad

P E R S B E R I C H T

IKEA tekent koopcontract voor een nieuwe vestiging te Zaanstad

Amsterdam, 1 maart 2013 - IKEA tekende vandaag een koopovereenkomst voor de verwerving van bijna 35.000 M² bouwgrond op het voormalige bedrijfsterrein van Bruynzeel, gelegen aan het Zuiderhout te Zaanstad. Per juli 2012 tekende Ikea reeds een intentieovereenkomst met de ontwikkelingscombinatie RON N.V./ConverseDC en de gemeente Zaanstad, welke de basis heeft gelegd voor de komst van Ikea naar Zaanstad.

"Vorig jaar leek de komst van Ikea niet door te gaan op onoverkomelijke verkeersproblemen. De infrastructuur vormt echter geen beletsel meer voor de komst van een Ikea", stelt CEO Koert-Hans Smit van ConverseDC. "Deel van de oplossing is dat partijen een financiële bijdrage aan de infrastructuur leveren. Niet ConverseDC maar het Zweedse meubelconcern zelf zal de nieuwe Ikea realiseren", aldus Smit, die ook verwacht dat de Ikeavestiging er medio 2015 kan staan.

ConverseDC zal de rest van de locatie als gedelegeerd ontwikkelaar voor RON N.V. herontwikkelen. Smit: "We houden nog ongeveer 7.500 M² over aan historische gebouwen en grond. De monumentale gebouwen zullen we herontwikkelen en daarnaast zal een aantal nieuwe gebouwen herrijzen in een industrieel historiserende stijl." Inmiddels is er al voor 2.500 M² intenties gesloten met gebruikers en Smit verwacht geen probleem te hebben met de verhuur van de winkellocaties op de naastgelegen nieuwe IKEA vestiging.

Namens partijen zijn er geen aan- en verkopende adviseurs betrokken geweest.

In de bijlage treft u een artist impression “Nieuwbouw Ikea Zaanstad” aan.

 

http://www.propertynl.com/index-newsletter/ikea-tekent-koopcontract-voor-vestiging-te-zaanstad

08_nieuwbouw_ikea_zaanstad-impressie_voorlopig_ontwerp-vogelvlucht_richting_noordwest_27-02-2013[1]

09_Nieuwbouw_IKEA_Zaanstad-Impressie_voorlopig_ontwerp-vogelvlucht_richting_zuidwest_27-02-2013[1]download pdf