Projecten Concepten

Zaandam, Bruynzeel

Nieuw Bruynzeel is een ontwikkeling van Converse DC en RON NV. De herontwikkeling van het voormalige Bruynzeelcomplex ligt op bedrijventerrein Zuiderhout-Noord  gelegen aan de Pieter Ghijsenlaan 12 d te Zaandam op ongeveer 15 minuten per auto vanaf Amsterdam. Vanaf het NS-station Zaandam op circa 15 minuten lopen en zijn goed bereikbaar via de nieuwe Zuidelijke Randweg. De achterzijde van het terrein ligt aan het 5 meter diepe Schiehavenkanaal en aan de voorzijde grenst het terrein aan de 3 meter diepe havenkom.  

Alle nog bestaande hallen/panden  zullen worden hergebruikt. Het betreft de hallen 31, 32, 33, 51 en het 4.000 m2 grote kantoor van de voormalige Schaverij op het Bruynzeelterrein. De panden hebben een monumentenstatus.

De herontwikkeling van het complex zal dan ook gericht zijn op het conserveren en opwaarderen van ons cultureel erfgoed. De stedenbouwkundige visie is in samenwerking met de gemeente uitgewerkt. Het plan 'Nieuw Bruynzeel' bestaat voor een klein gedeelte uit GDV (grootschalige detailhandel), zo’n 15%. Ongeveer 25% van het totaal is bestemd voor PDV (perifere detailhandel). Voor het grootste deel wil RON de nadruk leggen op kleinschalige, voornamelijk nautische, bedrijvigheid.  Het totale ontwikkelingsplan kent een volume van 50.000 m2.

De ontwikkeling van Nieuw Bruynzeel zal aansluiting vinden bij het centrum van Zaanstad. Op het terrein zal een nieuw stuk stad ontstaan. Met ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid, voor werken/wonen combinaties voor een aantal nautische bedrijven. Het kantoor van de Bruynzeel schaverij, naast Loods 31, houdt zijn kantoorbestemming en zal worden aangevuld met nog enkele kleine kantoor-units. 

Ontwikkeling/opdrachtgever:
Converse DC 

Ontwerp:
Ontwerpgroup Trude Hooykaas B.V. & Knevel Architecten B.V.
www.oth.nl 
www.knevelarchitecten.nl

bruynzeel_7_9608 bruynzeel_8_3720 bruynzeel_10_4190 Afbeelding 074 Afbeelding 072 Afbeelding 087 bruynzeelloodsen
meer foto's

Converse Development Corporation is eigenaar van de oude Bruynzeelfabrieken in Zaandam. Converse DC faciliteert dit onaangetaste industrieel erfgoed t.b.v. evenementen, foto-en filmopnamens, maar biedt ook parkeerfaciliteiten, productieruimte andersoortige opdrachten.

Daar de ontwikkeling van het gebied nog enige tijd op zicht laat wachten, kunnen wij onze locatie derhalve ook voor korte- en ook langere tijd aanbieden.

Indien uw nieuwsgierigheid is gewekt, neem dan contact op met Malenka Hakkenberg. Bereikbaar via  telefoonnummer 020-6890689 of via m.hakkenberg@conversedc.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Converse Development Corporation 

Deze waren u al voor oa.

  • O'neill
  • Mart Visser
  • 101 Wonen
  • Mexx
  • Rabobank
  • Gemeente Zaanstad
  • BNN
  • chello8

 

2.0

2.1

 3.0

3.1

 1.0

5.0